1

NEWSS.GR

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

TA MEMETIA ετοιμάζουν ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ φιέστα για να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ την επέτειο Άλωσης της Πόλης!

Με μια άνευ προηγουμένου, αυτοκρατορικού τύπου
φαντασμαγορία οι Τούρκοι θα γιορτάσουν την 563η
επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Παρουσία του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
και του νέου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ένα ογκώδες
πλήθος που αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο άτομα,
θα παρακολουθήσει τον μεγαλοπρεπή εορτασμό στο Γενικαπί.agia sofia
Όσο και εάν για τους Έλληνες η κατάκτηση της Πόλης από
τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου του 1453 είναι ένα δυστυχές
γεγονός που εξακολουθεί να προκαλεί πόνο, για τους Τούρκους
ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Εξ ου και πανηγυρίζουν την αρπαγή
από τους χριστιανούς της πρωτεύουσας της
Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Εσκεμμένα, η υπερβολή θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην εορταστική εκδήλωση, πιθανώς διότι είναι μία επιπλέον ευκαιρία για το καθεστώς Ερντογάν να υπογραμμίσει συμβολικά την ισχύ του.
Χαρακτηριστικά, στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης θα δώσει μια θεαματική παράσταση το ακροβατικό σμήνος της τουρκικής αεροπορίας, τα περιβόητα “Αστέρια της Τουρκίας”. Μία στρατιωτική ορχήστρα αποτελούμενη από 563 καλλιτέχνες (όσα και τα χρόνια από την Άλωση) θα παιανίζει εμβατήρια και εθνεγερτικούς σκοπούς κλπ.
Μια γιγαντιαία οθόνη τρισδιάστατης προβολής, η μεγαλύτερη του κόσμου, θα προβάλει μια αναπαράσταση της άλωσης, φυσικά από την άποψη των κατακτητών Οθωμανών και όχι των πολιορκούμενων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, εξυπακούεται ότι θα υπάρξει καταιγισμός πυροτεχνημάτων ως γκραν φινάλε.
Το πόσο σοβαρά αντιμετώπισαν οι Τούρκοι τον φετινό εορτασμό, φαίνεται από τους 520 ειδικούς στους οποίους ανατέθηκε ο σχεδιασμός και η εκτέλεση όλων των επιμέρους θεαμάτων που θα περιλαμβάνει η εκδήλωση. Συνολικά, η ομάδα των υπευθύνων είχε 1.200 μέλη, ενώ οι εθελοντές που εργάστηκαν ήταν πολλαπλάσιοι.
Βέβαια, εφόσον η ασφάλεια είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, καθώς η Κωνσταντινούπολη είναι μαγνήτης τρομοκρατικών επιθέσεων, εξεγέρσεων κλπ, τα μέτρα ελέγχου από την αστυνομία θα είναι δρακόντεια, ενώ κάποιες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πόλης θα κλείσουν επί έξι ώρες τουλάχιστον.
Στον περσινό εορτασμό, με εντολή Ερντογάν, είχε συσταθεί ένα ειδικό τάγμα επιδείξεων, “Οι Κατακτητές”. Αποτελούνταν από 478 στρατιώτες και ήταν ντυμένοι σαν Οθωμανοί του 1453, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και εφέτος, εφόσον το “νούμερο” είχε θεωρηθεί εξαιρετικά επιτυχημένο.
Η εκδήλωση για τα 563 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, θα μεταδοθεί, εκτός από την τουρκική, σε άλλες έξι γλώσσες: Την αγγλική, ισπανική, αραβική, γαλλική, ρωσική καθώς και τη νοηματική. Η ελληνική, προφανώς για ευνόητους λόγους, εξαιρέθηκε.
ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛΑΝΤΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ! ΤΑ ΑΘΕΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ. «Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ» (ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΛΑΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ)
ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ!