Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚA ΘEMATA ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ !!!!


ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΦΙΑ ;;;;; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ;;;;;

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ;;;;;


ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ !!!!Δείτε αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία της επιστροφής !!!
Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει στις εφορίες μετά την νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ λόγω της δυστοκίας των ρυθμίσεων στις επιστροφές φόρου.


Χιλιάδες φορολογούμενοι με ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, που έχουν ήδη πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ θα δουν από τις 22 Σεπτεμβρίου ότι το ποσό που τους κοινοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου κατά την πρώτη εκκαθάριση ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό της δεύτερης εκκαθάρισης.
Η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπει πως αν το αποτέλεσμα της αρχικής εκκαθάρισης είναι χρεωστικό και κατά την δεύτερη εκκαθάριση προκύψει πιστωτικό αποτέλεσμα, τότε μηδενίζεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης η αρχική βεβαίωση και το προς επιστροφή ποσό επιστρέφεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης.

Ωστόσο, εδώ ξεκινούν τα «παρατράγουδα» καθώς εγκύκλιοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ήδη προβλέπουν πως εφόσον από την νέα εκκαθάριση (τροποποιητική) προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια εφορία τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν την υποχρέωση επιστροφής του φόρου στον φορολογούμενο.

Σημειώνεται πως ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας είναι ξεκάθαρος για το τι ισχύει στις περιπτώσεις επιστροφής φόρου. Συγκεκριμένα προβλέπει ότι:

1. Εάν ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου, η φορολογική διοίκηση, αφού συμψηφίσει τους οφειλόμενους από τον φορολογούμενο φόρο µε το ποσό προς επιστροφή, προβαίνει στην επιστροφή της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς.

2. Το επιστρεπτέο ποσό καταβάλλεται στον φορολογούμενο εντός 90 ημερών από την υποβολή έγγραφου αιτήματος του φορολογουμένου, εκτός εάν προβλέπεται μικρότερο χρονικό διάστημα από άλλη διάταξη της φορολογικής νομοθεσίας.

3. Με έγγραφη δήλωση που περιλαμβάνεται στην αίτηση επιστροφής του φορολογουμένου, το επιστρεπτέο ποσό παρακρατείται µε σκοπό το συμψηφισμό του µε μελλοντικές οφειλές του φορολογουμένου.


ΠΗΓΗ
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/729363/-prosehos-alaloum-stis-efories-me-tis-epistrofes-enfia/

2 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις της Έλσας Παπαδημητρίου με τη Ρηγίλλης, καθώς η βουλευτής της ΝΔ, παρά το πλαίσιο που έθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επανήλθε την Παρασκευή (27/08)με αιχμηρές δηλώσεις της στο ΜEGA.  ΝΔ: Όποιος δεν στηρίζει τους υποψήφιους, φεύγει
  Η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τις υποψηφιότητες Δράκου (που στηρίζει η ΝΔ) και Τατούλη(ανεξάρτητος, πρώην βουλευτής της ΝΔ) στην Πελοπόννησο ότι «δεν θα βγω εγώ να πω είναι καλή επιλογή ο Τατούλης. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνος του ο Τατούλης και ο Δράκος και ο λαός θα κρίνει».
  Ανέφερε ότι διατηρεί φιλική σχέση με την κα Ντόρα Μπακογιάννη και επέκρινε την ηγετική ομάδα της ΝΔ, λέγοντας «δεν μπορώ να ακούω νέα παιδιά να κρίνουν ως ύποπτη τη συμπεριφορά καταξιωμένων πολιτικών. Είναι άπρεπο και ανόητο».

  Έκανε λόγο για «ανασφάλεια ορισμένων» και απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή ανεξαρτητοποίηση, είπε ότι «δεν εξαρτάται μόνον από εμένα. Αν η θηλιά φθάσει στο λαιμό μου θα πρέπει να αντιδράσω».

  Πάντως, στελέχη της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι στη μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλευρό του κ. Δράκου θα βρεθεί και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, ο οποίος, όπως αναφέρουν, εκφράστηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση θετικά.

  Στη Γλυφάδα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

  Στο μεταξύ, η ΝΔ ανακοίνωσε νέες υποψηφιότητες που θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές, όπως αυτή του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το Δήμο της Γλυφάδας.

  Ειδικότερα, η ΝΔ για το Δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη στηρίζει τον κ. Βεζυρτζή Νικόλαο (Επιχειρηματίας ), στο δήμο Χαλκηδόνας τον κ. Αραμπατζή Αριστείδη (Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου) στο Δήμο Σερρών τον Μηλίδη Θεόδωρο (Ιατρός) , στη Λέσβου τον Χατζηκομνηνό Αριστείδη (Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης), στο Δήμο Λήμνου τον Σκαμάγκη Αθανάσιο (Δήμαρχος Μύρινας) , στο Δήμο Προσοτσάνης τον Φατράλη Βασίλειο (Δήμαρχος) στο Δήμο Κοζάνη την Νανοπούλου Άννα (Συμβολαιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης) στον Άγιο Δημήτριο στην Αττική τον Λαζαρόπουλο Νικόλαο(Δήμαρχος), στα Βριλήσσια τον Ιωαννίδη Κων/νο (Δήμαρχος), στη Νίκαια - Αγ. Ιωάννη Ρέντη τον Δρακούλη Βρεττάκο (Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά, πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης Πειραιά )

  ΑπάντησηΔιαγραφή